Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Κέντρο Υγείας Ελασσόνας – 38 χρόνια από την εγκαινίαση του.

 

Κέντρο Υγείας Ελασσόνας – 38 χρόνια από την
 
εγκαινίαση του.

 








38 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Υγείας της χώρας από τον αείμνηστο Γεώργιο Γεννηματά.

Η επίσκεψη μου στο Κ.Υ. Ελασσόνας και η συζήτηση μου με τα σωματεία εργαζομένων αποτέλεσαν για ακόμη μια φορά, μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή του Κ.Υ. Ελασσόνας και ιατρό κ. Κώστα Βατάλη υπάρχει άμεση ανάγκη για προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η έλλειψη ακτινολόγου καθώς και άλλων ειδικοτήτων έχει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση και υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη ανακοινώσει και έχει δεσμευτεί για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο χώρο της δημόσιας υγείας, τόσο άμεσα, όσο και σε βάθος χρόνου:

-Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

-Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

-Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

-Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.

-Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ.

Γιάννης Καριπίδης

Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Λάρισας

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.