Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Συνάντηση με τη νεώτερη γενιά της πόλης είχε ο Γιάννης Καριπίδης.

 

 






Ο Γιάννης Καριπίδης συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τις νέες και τους νέους της Ελασσόνας

Την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον υποψήφιο βουλευτή στο Νομό Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Καριπίδη, είχαν νέες και νέοι της Ελασσόνας, στο καφέ "FλέR" στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Καριπίδης ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των νέων στην Ελλάδα, με επενδύσεις στην έρευνα και τη γνώση, με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στους χώρους εργασίας και με υψηλά καταρτισμένους νέους εργαζόμενους.

"Χρειάζεται όραμα και προοπτική για να ανακοπεί το "brain drain" των νέων προς το εξωτερικό, ώστε να παραμείνουν τα παιδιά μας στις πόλεις και στα χωριά τους και να αποκατασταθεί έτσι το αίσθημα ασφάλειας, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Δεν πρέπει να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα πρέπει να γίνει σημαντική επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην έρευνα και στην τεχνολογία" τόνισε ο κ. Καριπίδης ενώ κατέληξε στην τοποθέτησή του πως: "Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απαντά με προγραμματικές θέσεις και επιχειρήματα σε αυτούς που λένε στους νέους πως "όλοι ίδιοι είναι" και μιλά για ένα σχέδιο που θα έχει ως στόχο την αξιοπρέπεια στην εργασία.

Είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα η αντιμετώπιση της ανεργίας και οι συνθήκες εργασίας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Ελλάδα+» που ανακοινώσαμε το 2021, δίνει ιδιαίτερο βάρος στους νέους. Η χώρα πρέπει να βαδίσει στο μέλλον συνδυάζοντας οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και περιβαλλοντική ισορροπία».

Στην φιλική συγκέντρωση έδωσαν το παρών ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Απόστολος Πέκας, ο αναπληρωτής δημάρχου Δημήτρης Καρανίκας, ο γραμματέας της Ο.Μ. Ελασσόνας Νίκος Μπίκιας καθώς και σύντροφοι και φίλοι του κόμματος. Ιδιαίτερη, συγκινησιακά φορτισμένη και τιμητική, ήταν η παρουσία του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, Θανάση Παγώνη.