Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Γιάννης Καριπίδης: Στο Κέντρο Υγείας Αγιάς

Το Κέντρο Υγείας Αγιάς εμφανίζει συμπτώματα υποστελέχωσης



Μετά την επίσκεψή μου στην πόλη της Αγιάς και την επαφή μου με τους πολίτες, διαπίστωσα πως όπως σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας, έτσι και στο Κ.Υ. Αγιάς, εμφανίζονται συμπτώματα υποστελέχωσης. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να φροντίσει για την επάνδρωση όλων των θέσεων είτε είναι θέσεις ιατρών είτε νοσηλευτών είτε του υπόλοιπου προσωπικού, ούτως ώστε να μπορεί απρόσκοπτα το Κέντρο Υγείας Αγιάς να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες και τους ασθενείς, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους και πρέπει να παρέχεται με όρους ευχέρειας, από τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για αυτό.
Το σοβαρότερο πρόβλημα που απασχολεί τον πρωτογενή τομέα διαχρονικά στον Δήμο Αγιάς είναι η κάλυψη του κόστους παραγωγής και όλα όσα οφείλει να πράττει η κυβέρνηση για την ενίσχυσή του.
Τα 300 ευρώ τα οποία έχει υποσχεθεί ανά στρέμμα το Υπουργείο στα μήλα, στα κάστανα και τις υπόλοιπες καλλιέργειες, φαίνεται σύμφωνα και με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΟΑΣΝΛ ότι θα πιστωθούν στους αγρότες από την κυβέρνηση, όμως τα συγκεκριμένα μέτρα δεν αρκούν.
Η επάνδρωση του ΕΛΓΑ που είναι υποστελεχωμένος, οι αποζημιώσεις που δεν αποδίδονται στο 100% όπως επιτακτικά ζητούν αγρότες και παραγωγοί και ο επιτόπιος έλεγχος ο οποίος καθυστερεί για μήνες, αποτελούν δίκαια αιτήματα των αγροτών και πρέπει να ικανοποιηθούν.

Γιάννης Καριπίδης
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Λάρισας
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία